Panourile stradale sunt un tool de comunicare  prin care o firmă, un produs sau un servicu este adus în atenția unui număr cât mai mare de persoane. Pentru ca un business să devină relevant în categoria în care își desfășoară activitatea, este necesar ca acesta să beneficieze de o  strategie de promovare coerentă, care să aducă consumatorul aproape de brand. Acesta este momentul în care specialiștii din cadrul departamentului de marketing își dovedesc utilitatea iar prin diferite tool-uri de promovare reușesc să mențină o poziție competitivă a brandului în piață.

Există o varietate mare de posibilități de comunicare motiv pentru care acestea trebuie studiate cu maximă atenție și aleasă modalitatea care se pliază cel mai bine pe cerințele business-ului. Nu mai este de mult timp un secret – comunicarea în spațiul exterior,  prin panouri stradale este cea mai utilă formă de promovare  de tipul out of home.

 Beneficii oferite de către promovarea prin panouri stradale

Conform specialiștilor care lucrează în domeniul marketingului, panourile stradale sunt foarte eficiente în procesul de propagare a unui produs/serviciu. La această concluzie au ajuns ca urmare a studierii beneficiilor oferite de către această modalitate de comunicare. Cele mai apreciate avantaje oferite de către implementarea acestei modalități de susținere a brandurilor sunt următoarele:

  1. Oferă promovare non stop. Din momentul în care sunt instalate, panourile stradale oferă non stop vizibilitate ceea ce transformă această modalitate de advertising într-una care nu poate fi ignorată de către nici o firmă care își dorește să ajungă în atenția posibililor clienți.
  2. 68% dintre deciziile de shopping consumatorii le iau în timp ce se află în mașină și intră în contact cu o formă de promovare exterioară.
  3. Panourile stradale nu pot fi ignorate de către persoanele care trec prin zona în care sunt amplasate. Fiind extrem de vizibile panourile stradale ies în evidență chiar și în cazul în care încerci să le eviți din punct de vedere vizual și cu siguranță o să atragă atenția trecătorilor cel puțin 3-5 secunde, tocmai de aceea mesajul trebuie transmis într-o manieră inedită și rapidă.
  4. Există șansa să fie văzute zilnic de către cei care circulă spre muncă sau alte destinații.
  5. Costul necesar implementării acestora este mic în comparație cu expunerea pe care o oferă. Analizând strict din punct de vedere financiar, raportul de cost între investiție și rezultate ne arată că prin comparație cu alte instrumente de promovare, panourile stradale sub formă de afiș sau panou publicitar (ce include include reclame pe clădiri, străzi, vehicule, oriunde călătoreste consumatorul) sunt în continuare o metodă eficientă de persuasiune în costuri rezonabile.

 Trucuri pentru că promovarea prin panouri stradale să genereze un impact cât mai mare asupra oamenilor

În ceea ce privește strategia de publicitate prin intermediul panourilor stradale, iată sfaturile noastre:

  1. Panourile stradale trebuie să fie amplasate în zone în care traficul pietonal este cât mai intens. Înainte de a decide care sunt locurile în care urmează să fie amplasate panourile stradale este necesară analizarea locațiilor în vederea identificării locațiilor care se bucură de cel mai ridicat trafic pietonal.
  2. Trebuie să aibă dimensiuni cât mai mari, să fie iluminate și să conțină mesaje scurte care pot fi memorate cu ușurință. Având în vedere că panourile stradale sunt utilizate non stop în procesul de promovare este necesar că acestea să fie vizibile și pe timpul nopții. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie că panoul stradal să fie iluminat însă gradul de iluminare nu trebuie să fie deranjant pentru persoanele care vor interacționa din punct de vedere vizual cu panoul stradal. De asemenea, acesta trebuie să conțină imagini sau mesaje care vor crea anumite conexiuni în creierul persoanei care le vede astfel încât aceasta să își aducă aminte cu ușurință de ceea ce a vazut sau a citit pe panoul stradal.
  3. Trebuie să fie amplasate în proximitatea afacerii care este promovată pe panourile stradale. Prin acest mod oamenii asociază locația cu firma și cresc șansele de a atrage un număr cât mai mare de clienți.

Despre Shrimp Media

Shrimp Media este o agenție de advertising full-service care livrează servicii de producție publicitară folosind diferite materiale de producție inovative care aduc valoare brandurilor comunicate. Află mai multe aici.